31 Dec 2011 O privire-n urmă, preţ de un an
 |  Category: Uncategorized  | Tags: , , , ,

Deşi m-am jurat că la acest sfârşit de an şi înainte de toate revelioanele ce vor urma, nu voi mai face bilanţuri, mintea mea nu stă locului, sufletul meu înşiră plusuri şi minusuri, fără să vreau l-am luat deja pe 2011 la puricat.

A fost şi blând cu mine, dar a avut şi colţi ascuţiţi. În unele aspecte, a fost nepăsător, distant, aşa cum au mai fost şi alţii înaintea lui şi cum sper din rărunchi să nu mai fie cei ce vor urma.

Variabile: viaţa mea profesională, cu răstunări bruşte de de situaţie la debutul lui 2011, cu agonii şi extazuri, cu schimbări pe care le-am perceput dureros la vremea respectivă, dar care veniseră – am înţeles mai târziu – nu ca să adâncească nişte răni, ci ca să spele un parcurs îmbâcsit.

Şi tot aici, la variabile, aş încadra şi traiul meu domestic: am părăsit, după 35 de ani, apartamentul din Titan, cuibul despre care am scris şi am povestit de-atâtea ori, şi m-am mutat în casa bunicii mele, fapt pe care l-am simţit ca pe-o dezrădăcinare, cu care m-am acomodat greu, deşi ştiu că astea-s fiţe de copil alintat. Alţii-şi părăsesc nu doar blocul, ci oraşul şi ţara, destinul îi duce poate la mii de kilometri de locurile în care au copilărit, şi nu mai fac atâta pe nebunii.

Constante: tumultul meu interior, căutările mele, negăsirile mele.

În 2011, am trăit bucurii simple, adunând zâmbete şi dulci revelaţii alături de prieteni buni. Alături de cei care mi-au stat lângă inimă dintotdeauna, alături de unii pierduţi, dar, printr-un miracol, regăsiţi, însă acum ştiu să desenez în minte şi chipuri noi, ce mi s-au arătat întâi virtual, oameni dragi pe care i-am îmbrăţişat apoi cu braţe de trup şi suflet.

Am cont pe Facebook şi vreau să bifez chestia asta pe coloana cu întâmplări frumoase: în clipe în care m-am crezut singură pe pamânt, zeci de mesaje de îmbărbătare au curs dinspre o lume pe care o credeam străină de lumea mea şi de zbaterile mele. Aşa am cunoscut-o pe Nuami…

Pe mulţi dintre prietenii mei virtuali n-am ajuns să-i cunosc în carne şi oase, dar inima mea îi ştie pe dinafară, fie şi numai după dansul cuvintelor scrise, după simţirile aşternute negru pe alb, după energia pozitivă pe care mi-o transmit gândurile lor curate.

2011 a fost anul cărţii mele. Cum să nu-l iubesc măcar pentru atât? Ce nebunie a fost să scot o carte, ce frumoasă nebunie, şi ce recunoscătoare sunt tuturor celor care m-au citit, şi-apoi mi-au scris, şi m-au făcut să fiu mândră de mine, să mă iubesc cu o bătaie de inimă în plus. Uitasem cum e să mă iubesc, îmi sleisem energia iubirii şi respectului de sine luptând în războaie pierdute din start.

În 2011, am revizitat Barcelona, cel mai frumos oraş de pe planetă, şi-am făcut planuri noi de călătorie nu peste mări, doar peste câteva ţări. M-am tolănit pe nisipul aspru de la 2 Mai, pe care în 2010 nu reuşisem să ajung. M-am zgâit la cer, am numărat mii de stele, am mirosit câteva flori. Am văzut filme bune, am urmărit seriale interesante, am citit puţin, spre ruşinea mea, dar am scris mai mult decât oricând.

Ce-mi doresc de la 2012? Ştie el ce. Nimic ciudat, nimic exagerat, credeţi-mă. Deci n-ar trebui să fie prea dificil, drăguţule, străduieşte-te oleacă! 🙂

Iar vouă, celor care mă citiţi, mă iubiţi sau doar mă suportaţi, vă ţin pumnii să va-mpliniţi măcar o parte dintre visuri, dacă nu chiar pe toate, şi să prindeţi puteri pentru a visa altele noi.

La mulţi ani voioşi, sănătoşi şi împliniţi!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

14 Responses

 1. 1
  OFZ 

  Asa sa fie, cu un pic de straduinta ne poate multumi pe toti 2012 🙂 La multi ani frumosi!

 2. 2
  lotusull 

  Imi plac la nebunie momentele astea cand, dincolo de bla-bla, oamenii chiar isi daruiesc unii altora ganduri autentice de bine 🙂
  O vorba veche spune ca dorinta ce ne-o punem la miezul noptii, in clipa dintre cei doi ani, se va implini cu siguranta, in masura in care ne dorim foarte tare ceva 🙂
  Fie deci sa se implineasca dorintele tale, dorintele tuturor. Si fie ca acea constanta a ta sa se supuna legii relativitatii, sa se echilibreze, sa se implineasca asa senin cum sunt toate regasirile de sine.
  🙂

 3. Lasa ca o veni si ziua in care sa ne cunoastem, poate in vara viitoare, la mal de mare….

  Simti gandul nostru bun care iti este in preajma????

 4. 4
  D Mihaela 

  Fie ca 2012 sa deschida sirul luuuuuung al unor ani plini de sanatate, feriti de griji (majore, ca de cele marunte nimeni nu are scapare, deh!), alintati de dragoste adevarata si incununati de multumire sufleteasca, de belsug si, de ce nu, de noroc!

 5. 5
  Ioana 

  Sa ai parte de toate gandurile bune si multa iubire.

 6. 6
  Mona 

  M-a emotionat textul tau , mai mult decat as fi crezut. Iti doresc tot binele din lume iar 2012 sa fie asa cum ti-l doresti!

 7. La multi ani draga Alina si sa fie un an cat mai bun!

 8. 8
  psi 

  la mulţi ani, alina! un an bun să ai, mai bun decât cel care a fost… şi o nouă carte? hai că mai ai multe de scris, de spus… 😀

 9. Frumos scris bilanţul tău.Frumos ca tot ceea ce scrii. Nu putem călca numai pe flori de nuferi şi petale de trandafiri. In drumurile noastre sunt şi spini. Important este să ai puterea să treci peste ei fără să te răneşti prea tare . Aş vrea să fii convinsă că forţa vine din forul tău interior. Trebuie doar să te cunoşti şi să-ţi fie clare priorităţile, pentru a şti în ce direcţie să-ţi canalizezi forţele şi sentimentele. Atunci, toate celelalte întâmplări din viaţa ta vor trece fără să te consume sau lezeze în vreun fel.
  Fii fericită când pagină după pagină se acoperă cu dantelele cuvintelor izvorâte din inimă şi minte, fii fericită pentru fiecare carte pe a cărei copertă va străluci numele tău şi fii fericită că laşi în urma ta celorlalţi, un strop din sufletul tău.
  La mulţi ani Alina !

 10. 10
  baldovin 

  Hello!

  Imi place blogul . Esti un om special. Am sa revin.

 11. 11
  gabidana 

  La multi ani!!! sa calci pe stele…sa calci pe spini….apoi pe balsam….sa fi fericita…si in momentele grele vino si plinge pe umerii mei….ca suport ploaia…
  oricit de teatral ar suna…e sincer…
  you special one………………………

 12. 12
  violet 

  Scrii atat de frumos, Alina, incat mi-e tare drag sa te citesc ! La multi ani si in 2012, indeplineste-ti visele!

 13. 13
  andres 

  Alina, iti iubesc cartea, o iubesc la nebunie. Mai am fix 30 de pagini din ea si o dau gata. Am citit pe fuga, prin metrou, la masa, dar am savurat fiecare pagina. Am perceput-o ca pe o oglinda magica: mare, iubire, Barcelona, inginerie, iubiri miracol… m-am regasit in cuvintele tale intr-un mod ciudat, frumos, minunat!
  Iti doresc un an superb!

  Cu drag,
  Andres

 14. 14
  Alina Grozea 

  Baldovin, bine ai venit pe blogul meu, am intrat si eu pe al tau si sentimentul e reciproc. La multi ani, te mai astept! 🙂

  Andres, ce pot sa spun? Ma bucur enorm ca-ti place!!! Sa ai un an excelent!

  OFZ, Lotusule, VirtualKid, D Mihaela, Ioana, Mona, Victoria West, psi, Aurora Georgescu, gabidana, violet, va multumesc cu emotie pentru toate urarile, vi le intorc inzecit si sunt mandra ca ma cititi si ca va rupeti din timpul vostru ca sa-mi lasati mesaje atata de frumoase! La multi ani buni, frumosi, plini de noroc!

Leave a Reply » Log in